trtrtr

Epoksi Hangi Zeminlere Uygulanır?

19.02.2023
2.512
Epoksi Hangi Zeminlere Uygulanır?

Epoksi genel olarak kuvvetli bir yapıştırıcı özelliği sağladığından dolayı ve suya dayanıklı bir malzeme olduğundan çok fazla tercih edilmektedir. Epoksinin direnci yüksek olduğu için ve oluşan çatlakları güçlü bir şekle getirdiği için genellikle birçok alanda ve zeminde kullanılmaktadır.  Epoksi sert ve dayanıklı zeminlerde uygulanarak hoş ve estetik bir yapı oluşturmaktadır.

Epoksi zemine tek bir renkte değil birçok farklı renkte de uygulanabilmektedir.  Epoksinin uygulanacağı zemin genel olarak iş alanlarının olduğu alandır. Epoksi uygulaması en çok ofis zemini, depo zeminlerine, otoparklara, hastane zeminlerinde kullanım açısından uygun olduğundan dolayı o alanlara yapılmaktadır.  Epoksinin yapışkanlık özelliğinin kaynaklanmasından dış mekânlarda kullanılır. Özellikle de dışarıda bulunan açık otoparklar epoksinin uygulanmasında en fazla tercih edilen dış mekânlardan birisidir.

Epoksi aynı zamanda daha birçok zemine uygulanabilmektedir. Otomobil galerisi, fabrika zeminlerinde, okullarda ya da spor merkezlerindeki zeminlere uygulanabildiği gibi artık epoksi evlerdeki zeminlerde kullanılmaktadır. Şık ve zarif bir zemin kaplaması olan epoksi sert aynı zamanda görüntü açısından da dayanıklı bir yapı malzemesi olduğundan evlerde zeminlerde uygulanabilir ve bu zemine uygulanan epoksi yapıştırıcı bir özelliği olduğundan dolayı da uzun ömürlüdür. Hem de kullanım açısından rahat ve kolaydır. Farklı renk seçenekleri ve desenleriyle evlere ferah ve aydınlık bir görüntü sunmaktadır.

Zemin Kaplamalarda Kullanılan Epoksi Türleri

Zemin kaplamalarda diğer seçeneklere göre epoksi daha dayanıklı bir yapı oluşturmaktadır.  Aynı zamanda da yapıştırıcılığı yüksek bir ihtimal olduğundan bu epoksi malzemesi çoğu zemin kaplamalarda kullanılmakta ve tercih edilmektedir. Epoksinin ömrü uzun olduğundan dolayı da yapılacak alan ve zeminlere uygulanacak olan epoksi uygulaması da türlerine göre değişiklik gösterebilmektedir.  Epoksi uygulaması son yıllarda günümüzde en çok kullanılan malzemeler arasına girerek trendlere ulaşmıştır.

Kendiliğinden Yayılan Epoksi Zemin

Kendiliğinden yayılan epoksi zemin genel olarak düz bir zemin oluşturmak için uygulanan bir epoksi uygulamasıdır. Zeminin yapısında eğer çatlak ve hoş olmayan bir görüntü varsa zemini daha iyi bir hale getirmek ve zemini düzleştirmek için kullanılmıştır. Böylece çatlak ya da eski olan bir zemin iyileştirilerek eski haline döndürülmeye çalışılır. Genel olarak kullanıldığı zemin alanları ise otel, depo, mutfak ve havaalanı dışında birçok alanda kullanılmakta ve tercih edilmektedir. Yapımı açısından çok uğraştırıcı ve maliyetli olmadığından dolayı alanında uzman bir kişiye başvurarak yapılabilmektedir.

Epoksi Yonga Zeminler

Epoksi yonga zeminlerde ise pul malzemeler kullanılır. Pul malzemelerin amacı genellikle yüzeylerin aralarına konur ve yüzeyin kaymamasına olanak sağlar. Bu epoksi türünde kullanılan pul malzemelerinin birçok rengi ve deseni mevcuttur. Epoksi zemin kaplama yapmak isteyen kişilere hoş ve zarif bir görüntü oluşturmaktadır. Kullanıldığı alanlar ise hastaneler, diş kliniklerindeki zeminlerdir. Daha birçok alanda kullanılmaktadır.

Portakal Kabuğu Desenli Epoksi Zemin Uygulaması

Portakal kabuğu desenli epoksi zemin uygulaması zeminlerde dayanıklı olduğu için çoğunlukla ağır yüklerin olduğu ve bu epoksi türünün araçların olduğu alanlarda kullanıldığı görülmektedir.  Genellikle de en çok tercih edildiği zemin uygulamaları ise depo zemin alanları ve fabrikada kullanılan zemin alanlarıdır.

Şeffaf Epoksi Zemin Uygulaması

Zarif ve estetik bir görüntü oluşturduğundan dolayı genellikle evlerdeki zeminlerde ve iş alanlarında( ofis, okul, büro gibi) kullanılmaktadır. Sıraladığımız diğer epoksi zemin uygulamalarına göre daha tasarruflu ve daha az zahmetlidir. Aynı zamanda günümüzde en çok tercih edilen zemin uygulamasıdır.  Zeminin üstüne beyaz kaplama yapıldıktan sonra en son katına ise şeffaf epoksi kaplaması uygulanarak işlem tamamlanmaktadır.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Hemen Ara
Yol Tarifi